Szumó szakosztály


Szakosztályi edzéseink az Ihász utcai sporttelepen.
Az edzések időpontjai:

Várunk mindenkit 6-éves kortól.Szakosztályvezető: Péteri András


A csapat tagjai

Adatkezelési tájékoztató versenyengedélyekhez

A KSC sumó birkózója Sárkány Vivien a Taiwanon, múlt hétvégén megrendezésre került Világbajnokságon bronzérmet szerzett, és ezzel a magyar csapat legeredményesebb versenyzőjeként zárta a rendezvényt.
2014 augusztus 29-31. - Taiwan

Ezév augusztusában 29-31-dike között Taiwan adott otthont a két évente megrendezésre kerülő Sumó Világbajnokságnak.
Versenyzőnk, Sárkány Vivien utazott a versenyre. Az előzetes nevezés alapján több súlycsoportba szerettük volna nevezni birkózónkat, de a helyszínen azt a tájékoztatást adták, hogy mindenki csak egy versenyszámban állhat küzdőtérre.
A tizenhét nemzet által felsorakozott mezőnyben a 18 évesek open kategóriájában hat versenyző nevezett: japán, taiwani, orosz, lengyel, brazil és a mi versenyzőnk.
A sorsolás szerint a magyar birkózó a világbajnoki cím védőjeként kiemelt lett az "A" csoportban így csak a második fordulóban az orosz-thai mérkőzés győztesével kezdte meg a küzdelmeket. Sajnos a magyar rendezési formától eltérve rendezték a versenyt így nem lehetett követni, hogy mikor kell küzdőtérre állnia Viviennek, így bizony hosszú ideig melegíteni volt kénytelen amitől a koncentrációja lankadt. Ebben a sportágban nincs esély javítani egy esetleges hibát követően és bizony a bírói vezényszóra lassan indult meg, amit az orosz versenyző kihasznált és győzedelmeskedett egy lerántást követően.
A vigaszági mérkőzésen már teljes koncentrációval állt fel a küzdőtérre és magabiztosan győzte le brazil ellenfelét. A thai kislányt is megelőzve így a dobogó harmadik foka jutott számára a japán birkózóval együtt. A versenyt egyébként az a lengyel sumózó nyerte, akit Vivien már több alkalommal is legyőzött.
Bár az aranyéremért utaztunk, nagyon örülünk ennek a sikernek.

Gratulálunk!

tovább

Szumó szakosztály - képek