Sakk szakosztály


A Kőbánya Sport Club elnöksége 2011. február 1-től létrehozta a szakosztályt. A sakk rutinos, tapasztalt oktatóink által játékos módon kerül a gyerekek elé, sokuknak életre szólóan meghatározza a logika iránti figyelmét. A gondolkodás fejlesztése, az agyműködés gyorsítása révén a sakkoktatásban évek óta részt vevő nebulók iskolai teljesítménye vitathatatlanul javul.

A gyermekeket folyamatosan tájékoztatjuk a számukra szervezett versenyekről, táborokról, szimultánokról, egyéb eseményekről.

A foglalkozások hetente kétszer, két órában zajlanak. A két órás oktatás első részében a gyerekek a tudásuknak megfelelően több csoportban elméleti oktatásban részesülnek, a második részben pedig irányított játékban vesznek részt.

A foglalkozások a nyári szünet után 2019. szeptember 18-tól folytatódnak, az oktatás speciális menetrendje folytán csatlakozni folyamatosan lehet. Lehetőség van arra is, hogy valaki csak heti egy foglalkozásra járjon. Az oktatás szakmai vezetője Krizsány László nemzetközi mester.Korpics Zsolt | +36 30 951 0063


Oktatók

Korpics Zsolt - FIDE-mester, Tóth András - mesterjelölt, Tóth Gergely - mesterjelölt, Hegyesi Zoltán - mesterjelölt.

KSC-s sikerek a sakkozók Korcsoportos Magyar Bajnokságán
2019. június 30.

Persányi Barnabás 1. hely fiú - 16
Szarvas Nóra 2. hely leány - 10
Füle Simon 2. hely fiú - 14
Karácsonyi Kata 3. hely leány - 14
Karácsonyi Bánk 3. hely fiú - 10
Karácsonyi Luca 4. hely leány - 12
Kovács Gábor Etele 6. hely fiú - 18

Gratulálunk!

KÉT ARANYÉRMET NYERTEK AZ AQUARÉNA KŐBÁNYA SC SAKKOZÓI
2016. november 2-6. - Hajdúböszörmény

Országos Ifjúsági (U18) és Gyermek (U10) Csapatbajnokság
Az Aquaréna Kőbánya SC csapatai nyerték az Országos Ifjúsági és Gyermek Csapatbajnokságot. A győzelem történelmi, hiszen eddig még nem volt példa arra, hogy ugyanaz az egyesület diadalmaskodik mindkét kategóriában.

A 10 éven aluliak mezőnyében 48 játszmából 40 pontot értünk el, ez 10,5 pontos előnyt jelentett összesítésben. A csapat tagjai: Füle Simon, Bilku András, Karácsonyi Kata, Bangha Ottó Péter, Kovácsi Sára Kata, Sándor Ádám Dávid.
Tábláján a legjobb pontszerző lett: Füle Simon, Karácsonyi Kata és Bangha Ottó Péter.

Részletes végeredmények elérhetőek: http://chess-results.com/tnr244874.aspx?lan=1

A 18 éven aluliak mezőnyében 3 ponttal bizonyultunk jobbnak a második helyezettnél. A csapat tagjai: Vetoshko Volodymyr, Marjanovic Annamária, Polyik Péter, Urhegyi Márton, Kiss Péter, Karácsonyi Gellért, Kovács Gábor Etele.
A siker a 4-7. fordulókban elindított nagy hajrának köszönhető, az utolsó fordulóban már jelentős 2,5 pontos előny birtokában ültünk asztalhoz.

Részletes végeredmények elérhetőek: http://chess-results.com/tnr246235.aspx?lan=1

tovább

Egyéni korcsoportos Sakkvilágbajnokság
2012. november

November közepén Szlovéniában került megrendezésre a Korcsoportos Világbajnokság. Egyesületünket három versenyző képviselte. Karácsonyi Kata a 8 év alatti lányoknál, Karácsonyi Gellért a 8 év alatti fiuk mezőnyében, míg Gál Hanna Krisztina 14 éves lányoknál küzdött. Gál Hanna saját edzőjével értekezett, míg a kicsit velem konzultáltak és készültek a verseny alatt. A legjobb eredményt egyesületünk sportolói közül Gál Hanna Krisztina érte el. Sikerét saját maga fogalmazta meg:

tovább

Országos ifjúsági és gyermek korcsoportos csapatbajnokság
2012. november

Az őszi szünetben a mogyoródi úton, Budapesten került megrendezésre az év legrangosabb korcsoportos versenye. Az ifjúsági kategóriában a komplett NB I/B-ben játszó ifjúsági keretünk ült asztalhoz. A csapat remekül játszott végig, csupán az utolsó –egyben legfontosabb – forduló miatt lehetnek csak keserűségeink.
Egy fél vagy egy egész egységgel több megszerzett pont esetén sokkal előrébb végezhettünk volna.

tovább

Budapesti ifjúsági csapatbajnokság.
2012. október 27.

A budapesti ifjúsági csapatbajnokság a második versenynappal folytatódott. A némi késéssel megjelenő cikk mit sem változtat a tényen, hogy a legaktívabb csapat a bajnokságban a Kőbánya SC gárdája.

tovább