Birkózó szakosztály


Szakosztályi edzéseink az Ihász utcai sporttelepen.
Az edzések időpontjai:

Várunk mindenkit 6-éves kortól.Szakosztályvezető: Péteri András


A csapat tagjai

Borsos Viktória és Elekes Enikő aranyérmet szerzett a serdülő Európa-bajnokságon!!!
2019 július 2. - Krakkó

Fantasztikus sikerült a krakkói serdülő Európa-bajnokság női versenynapja a magyar birkózó válogatott számára. A szombati versenynapon sporttörténelmet írtak lányaink, ugyanis a KSC-s birkózó lányoknak, Borsos Viktóriának és Elekes Enikőnek köszönhetően megszületett az első, majd nem sokra rá a második magyar serdülő női Európa-bajnoki cím.
Gratulálunk!

tovább

KSC-s sikerek a budapesti Iskolai Küzdősportok Világbajnokság első versenynapján
2019 júnuis 18. - Budapest

A magyar csapatból ketten is aranyéremmel zárták a tíz országot felvonultató serdülőviadalt, míg négyen a dobogó harmadik fokán zártak. A hölgyek versenyében hat magyar birkózóért szoríthattunk. A Péteri András vezette alakulatból végül öten is dobogóra állhattak. Az aranyérmet az 54 kilogrammos Borsos Viktória (KSC), valamint a 62 kilogrammos Elekes Enikő (KSC) érdemelte ki.
Borsos az úgynevezett nordic rendszerben küzdött, és bár elveszítette egyik csoportmérkőzését, a harcot nem adta fel az aranyéremért, előbb az elődöntőben, majd a fináléban is diadalmaskodott, végül első helyezett lett súlycsoportjában. Elekes a rohamosan közeledő serdülő Európa-bajnokságra való tekintettel egy kategóriával feljebb próbált szerencsét, ami mint utólag kiderült, nem okozott különösebb problémát neki. A KSC versenyzője ugyanis körmérkőzések során négy összecsapást is megnyert, így megérdemelten állhatott a dobogó legmagasabb fokára az eredményhirdetés során. Takács Alexandra az 58 kg-osok versenyében a. helyen végzett.
Gratulálunk!

tovább

Az év első rangos versenyét, az U23-as Országos Bajnokságot a Magyar Birkózó Szövetség Szigetszentmiklóson rendezte.
2017 február 6. - Szigetszentmiklós

A korai időpont magyarázata, hogy hazánk Szombathely rendezi a korosztály kontinens viadalát.
Az OB-n természetesen a Kőbánya SC birkózói is rajthoz álltak, abban a reményben, hogy Juhász Balázs megvédi tavalyi elsőségét és kivívja a lehetőséget arra, hogy Ő képviselje színeinket az Európa-bajnokságon.
Juhász Balázs esélyeshez méltóan kezdte meg szereplését a 97 kg-os súlycsoportban, ahova további 11 rivális is mérlegelt. Az első mérkőzését technikai tussal nyerte meg a dunaújvárosi Bagó Tibor ellen /11-0/. Következett a junior VB bronzérmes szombathelyi kiválóság Wittmann Kristóf. Balázs 9-0-ra vezetett az első menetben, amit hamar be akart fejezni érezve fölényét és hibázott. Az ellenfél bizonyítva klasszisát visszatámadásból szépített. A végeredmény a szakemberek számára nem hagyott kétséget 10-6, így jöhetett a döntőbe kerülésért folyó mérkőzés. Mivel a másik ágon Balázs három évvel fiatalabb testvére is magabiztosan menetelt, két győzelmet követően egymással néztek farkasszemet. Természetesen a fiatalabb Juhász visszalépett, így Balázs készülhetett a döntőre nem kisebb ellenfél ellen mint a többszörös válogatott magyar bajnok Tomin Márton. Versenyzőnk okult az előbbi kapkodásból és a verseny legegyértelműbb döntőjét birkózva magabiztosan 10-0 arányban diadalmaskodott a rendező egyesült kiválósága ellen. Ezzel a sikerrel nagy lépést tett a címeres mez eléréséért.

Az U23-as Országos Bajnokságon versenyzőink eredményei:
97kg Juhász Balázs I. hely
97kg Juhász Péter V. hely

86kg Máté Bence V. hely

tovább

Szumó Gála
2016 április 27. - Budapest

A Kőbánya Sport Club 2016. május 22-én, vasárnap, 10 órai kezdettel a Kőbányai Sportközpont jégcsarnokában Szumó Gálát rendez.
A verseny egyben az U-8 és U21 korosztályok Országos Bajnoksága is, s válogató a Világbajnokságra.

Országos Bajnokság Kőbányán
2015 április 17. - Budapest

Szumo gálára és az U8 és U21 korosztály Országos Bajnokságára kerül sor 2015. május 17-én az Ihász utcai sporttelepen. A Kőbánya SC által rendezett versenyen 15 korcsoportban állnak szőnyegre a versenyzők.

A nap során két dohión kerül megrendezésre, korosztályonkénti eredményhirdetéssel. Súlycsoportonként 5 főig körmérkőzés van, azon felüli induló létszám esetén egyenes kieséses, dupla vigaszági mérkőzések lesznek két 3. helyezéssel. A körmérkőzés során körbeverés esetén ismételt körmérkőzés történik.

Újabb elismerés birkózóinknak
2014 december 16. - Magyarország

Szumó birkózónk Sárkány Vivien, aki a taiwani Világbajnokságon bronz érmet szerzett és ezzel a magyar csapat legeredményesebb versenyzője volt, most országos bajnoki címet szerzett az U21-es korcsoport +80kg-os kategóriájában. Vivient egész éves kiemelkedő teljesítménye elismeréseképpen a Magyar Szumó Szövetség jelöléseként az év sportolójává választották.

tovább

Birkózó szakosztályunk elismerésben részesült
2014. december 6. - Budapest

Az elmúlt évekhez hasonlóan, ismét megrendezte karácsonyi ünnepségét a Magyar Birkózó Szövetség. Az esemény helyszíne a budapesti Danubius Hotel Aréna volt, ahol telt házas bulizással ünnepelték meg a birkózást szerető emberek az idei év fantasztikus eredményeit.
Dr. Hegedüs Csaba köszöntője után csillagszóró égett minden egyes vendég kezében, majd díjátadás következett, ahol két KSC-s is kitüntető elismerésben részesült:
A 2014. év szabadfogású kadet versenyzője Tóth Bendegúz lett, a 2014. év szabadfogású edzője címet pedig Péteri András vehette át.

Gratulálunk!

tovább

A KSC sumó birkózója Sárkány Vivien a Taiwanon, múlt hétvégén megrendezésre került Világbajnokságon bronzérmet szerzett, és ezzel a magyar csapat legeredményesebb versenyzőjeként zárta a rendezvényt.
2014 augusztus 29-31. - Taiwan

Ezév augusztusában 29-31-dike között Taiwan adott otthont a két évente megrendezésre kerülő Sumó Világbajnokságnak.
Versenyzőnk, Sárkány Vivien utazott a versenyre. Az előzetes nevezés alapján több súlycsoportba szerettük volna nevezni birkózónkat, de a helyszínen azt a tájékoztatást adták, hogy mindenki csak egy versenyszámban állhat küzdőtérre.
A tizenhét nemzet által felsorakozott mezőnyben a 18 évesek open kategóriájában hat versenyző nevezett: japán, taiwani, orosz, lengyel, brazil és a mi versenyzőnk.
A sorsolás szerint a magyar birkózó a világbajnoki cím védőjeként kiemelt lett az "A" csoportban így csak a második fordulóban az orosz-thai mérkőzés győztesével kezdte meg a küzdelmeket. Sajnos a magyar rendezési formától eltérve rendezték a versenyt így nem lehetett követni, hogy mikor kell küzdőtérre állnia Viviennek, így bizony hosszú ideig melegíteni volt kénytelen amitől a koncentrációja lankadt. Ebben a sportágban nincs esély javítani egy esetleges hibát követően és bizony a bírói vezényszóra lassan indult meg, amit az orosz versenyző kihasznált és győzedelmeskedett egy lerántást követően.
A vigaszági mérkőzésen már teljes koncentrációval állt fel a küzdőtérre és magabiztosan győzte le brazil ellenfelét. A thai kislányt is megelőzve így a dobogó harmadik foka jutott számára a japán birkózóval együtt. A versenyt egyébként az a lengyel sumózó nyerte, akit Vivien már több alkalommal is legyőzött.
Bár az aranyéremért utaztunk, nagyon örülünk ennek a sikernek.

Gratulálunk!

tovább

Tábor 2013.
2013. augusztus 19.

Tábori fotók

tovább

Tábor 2012.
2012.

Tábori fotók

tovább

Kőbánya Sport Club BIRKÓZÓINAK 2012. évi, hazai és nemzetközi eredményei.
2012. június


Felnőtt szabadfogású férfi válogató
2012. február 04. Helyszín Budapest

Eredmény:
84kg: 3. Rögler Gábor
96kg: 5. Bóna Dániel

tovább

SUMO Európa Bajnokság - Mogyoród
2012. június 15-17

Sárkány Vivien kettő egyéni, egy csapat aranyérmet, valamint egy egyéni ezüstérmet szerzett, a 2012. június 15-17-én, Mogyoródon megrendezett SUMO Európa Bajnokságon. Gratulálunk Versenyzőnknek!

Tábor 2011.
2011.

Tábori fotók

tovább

Tábor 2010.
2010.

Tábori fotók

tovább

Tábor 2009.
2009.

Tábori fotók

tovább

Tábor 2008.
2008..

Tábori fotók

tovább

Birkózó szakosztály - képek