Harcművészet (mix sport: karate, kung fu, ju-jitsu, arnis)


Heti 3 alkalommal bíztosítjuk a fejlődés lehetőségét a küzdősportok szerelmeseinek.
Családias hangulatban, egy heterogén összetételű csapattal - különböző nemzetíségű és életkorú, valamint csökkent fizikai képességű tanulókkal tartjuk edzéseinket.

Alsó korhatár az 5 éves kor.
Minősítő vizsgára 7 éves kortól van lehetőség.

Nem kötelező, de lehetőség van edzőtáborozásra, versenyzésre, bemutatókon való részvételre.

Különböző versenyzési lehetőségeket kínálunk, tatami és ringsportban egyaránt.
Családi kedvezményt adunk tagjainknak (3 fő esetén).
Egész évben várjuk az érdeklődőket edzésidőben!Szakosztályvezető: Shihan Végh János 5. Dan | +36 70 244 8172

Taglétszám: 23 fő

Az edzések helyszíne:

    1105 BUDAPEST, IHÁSZ UTCA 24. (Kőbánya Sportközpont)

WAKF. Amatőr Harcművészeti Világbajnokság
2014. május 17. - Zalaegerszeg

Kovács Ákos junior kat, versenyzőjét a (WTK. szerzett Magyar Bajnoki címmel rendelkezve benevezhetttem a versenyre, 2 versenyszámban. Ahol is mind a két kategóriában eredményes lett.utólagos érdeklődésemre a WAKF Hungary elnöke tájékoztatott, hogy aznap kb. 200 fő versenyzett, 14 ország képviseltette magát. A küzdelmek időben párhuzamosan zajlottal ringben és tatamin. de. 10:00 órakor kezdődött a verseny és késő estig, kb. 23:00 lett vége.
Ákos a Low Kick Full kategóriában a döntőben egy Olasz fiúval került össze, akivel szemben egyöntetű bírói döntéssel nyert.
Ez sokat vett ki mind a két fiúból. A másik kategóriában K-1 Rules egy Magyar ellenféllel került össze, aki a döntőbe erőnyerőként került be (pihenten), mivel a kisorsolt ellenfele visszalépett a küzdelemtől. Az első menetben Ákos még tartotta magát, de annyira fáradt volt már, hogy nem láttam értelmét a további küzdelemnek. Ezért a további küzdelmet nem engedtem számára. Így második lett. Ez a versenyszám VB. ezüstéremmel zárult. Ákos túl teljesítette önmagát, teljesen kimerült, az eredmények önmagukért beszélnek.

Kovács Ákos junior korosztályban Low Kick Light versenyszámban
2014. május 6.

+90 kg 1. helyezést ért el, Thai Box " C" kat. a WTKA. 2014. évi Magyar Bajnokságán pedig 2. helyezést ért el.A versenyre 32 egyesület 222 versenyzője nevezett. Két kategóriában neveztünk, álmainkat is meghaladta az elért eredmény. Nagy előnyünk volt, hogy Ákos ismeretlen volt, így a meglepetés erejével tudott élni, mivel nem tudtak rá készülni. Volt némi kockázat is, pl. ha Thai Box-n K.O. vereséget szenvedett volna, a döntőt a másik versenyszámban már nem játszhatta volna le. A másik nagy előny, hogy Ákos meghallotta és megértette a szakmai intelmeket, amiket nagy százalékban tudott érvényesíteni küzdelemben.