Öttusa szakosztály


A Kőbánya Sport Club elnöksége 2009. július 1-től létrehozta a szakosztályt, melynek fő célja, hogy lehetőséget adjunk úszószakosztályunk fiatal sportolói részére, akik az öttusa sportág kezdeti számában az úszás és futás (két tusa és biathle) versenyezzenek. Ez a formátum azon fiatalok részére is megfelelő lehet, akik a kőbányai úszóosztályban nem érnek el jobb eredményeket, az öttusa sportágban is kipróbálhatják magukat. Egyben célunk az is, hogy a kőbányai fiatalok körében népszerűsítsük a sportágat.

Az edzések időpontjai:Edzők:
Pecsics Zsuzsanna | pecsics.zsuzsa@citromail.hu
Geleta Balázs | geletabalazs@gmail.com
Bőhm Csaba junior Eb-ezüstérmes lett Bernben
2021 július 6. - Bern

A minden versenyszámban kiegyensúlyozottan teljesítő Bőhm Csaba ezüstérmet szerzett a juniorkorú öttusázók Bernben zajló Európa-bajnokságán, melyen a magyar férficsapat is a dobogó második fokára állhatott fel.
Négy magyar öttusázó volt érdekelt a berni junior Európa-bajnokság szombati férfidöntőjében, közülük Bőhm Csaba a KSC sportolója érte el a legkiemelkedőbb eredményt: ezüstérmet szerzett.
Bőhm úszása a nyolcadik, vívása a hatodik legjobb volt a mezőnyben, a lovaglást pedig a második legmagasabb pontszámmal zárta, így a kombinált számot (lövészettel egybekötött futás) is a második helyről kezdhette, 18 másodperccel a cseh Jan Toman mögött. A magyar kiválóság ebben a versenyszámban is az élmezőnyhöz tartozott, és végül csak a junior Európa-bajnoki címet szerző olasz Giorgio Malan tudta megelőzni. Bőhm ezüstérmes lett, a dobogó harmadik fokára pedig az orosz Egor Gromadszkij állhatott fel.
A Bőhm, Tamás, Koleszár alkotta csapat, az aranyérmes oroszokkal azonos pontszámmal, ezüstérmet szerzett.
Gratulálunk!

(Forrás: MÖSZ)

Dobronyi Dorina újabb érmekkel gazdagította gyűjteményét
2019 október 22. - Spala

A magyar válogatott 26 fővel vett részt a Lengyelországban (Spala) megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyén, ahol a kitűnő egyéni eredményeken kívül a magyar csapat a legeredményesebb nemzetnek felajánlott vándorkupát is megnyerte.
Dobronyi Dorina két korosztályban is indult, s tagja volt a mix váltó csapatnak is.
Dorisz egyéniben, az U19-es és az U17-es korosztályban is győzött, s az U19-es csapattal is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.
Az ORV U17-es korosztályában a lánycsapattal ezüstérmes lett.
Az Olimpiai Reménységek Verseny U19-es korosztályában a Dobronyi Dorina-Gáll András mix váltó a harmadik helyen végzett.

tovább

A KSC versenyzője, Dobronyi Dorina, az öttusázók U 17-es Európa-bajnokságon a magyar csapat tagjaként aranyérmet nyert!
2019 június 12. - Vilnius

Június 12-én, szerdán a legfiatalabb leányok számára rendezték meg az egyéni döntőt az U17 és U19-es korosztály Európa-bajnokságán – ebben a korosztályban csak úszást és kombinált számot rendeznek – a litván városban.
A fináléban legjobb magyarként László Beáta a negyedik helyen zárt, 798 pontos összteljesítménnyel, mindössze két ponttal lemaradva a dobogó alsó fokától. Őt mindössze kétpontos hátránnyal a hatodik helyen követte Tóth Dorka Sára, míg a nyolcadik helyen végző Dobronyi Dorina 776 ponttal zárt.
Azzal együtt is, hogy ők hárman az élmezőnyben végeztek – Kozma Réka pedig a 9. lett – rendkívül szorosan alakult a csapatok versenye a végelszámolásnál, a magyarok 2360 ponttal diadalmaskodtak, a 2356 pontos oroszok, és a 2354 pontos németek előtt.
Gratulálunk!

KSC siker az EORV-n!
2016. október 28–30. - Tata / Olimpiai Központ

Az Olimpiai Reménységek Versenyén, az Ifjúsági A korosztályban Bőhm Csaba egyéniben és csapatban is aranyérmet szerzett!

Viszonylag erős nemzetközi mezőny gyűlt össze az évente megrendezésre kerülő nemzetközi versenyen. Az Ifi A korosztály négytusában, az Ifi B háromtusában mérte össze tudását. A hazai korosztályos legjobbak mellett Portugália, Szlovákia, Lettország, Anglia, Fehéroroszország, Csehország és Ukrajna sportolói versengtek az érmekért.
BŐHM CSABA, bár koránál fogva még háromtusázó, az idősebbek között indult. A vívás és az úszás után a 12. helyről vághatott neki a kombinált számnak. Körről , körre jött feljebb és lépett előrébb. Az utolsó lövészet után már magabiztosan vezetett, s az utolsó 800 méter megtétele után győztesként futott át a célvonalon.
A magyar csapat tagjaként is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel!
Fantasztikus győzelem volt az idősebbeket és a válogatottakat is felvonultató mezőnyben!
Gratulálunk!

A váltóversenyeket vasárnap rendezték.
BŐHM CSABA sporttársnőjével, a vasárnapi megmérettetésen 3. helyet szerzett.
A 15 csapatot felvonultató mezőnyben, a bronzérem remek eredmény.
A vívásban közepesen kezdtek és 14 győzelem mellett 14 vereség állt a nevük mellett. Úszásban Csabi tudásának megfelelően teljesített, így a kombinált számot több mint 1 perces hátránnyal a 12. helyről kezdhették. A lányok futottak elsőként, Julcsi a 12. helyről a 10. helyre hozta fel a váltót. Csabi hozta szombati formáját, 7 helyezést jött fel, így váltójuk a dobogóra álhatott.
Gratulálunk a remek teljesítményhez!

Eredmény: http://www.pentathlon.hu/eredmenyek-2/

tovább

AZ ORSZÁG ÉLÉN A KŐBÁNYA SC ÖTTUSÁZÓI!!!!!! A BAJNOKSÁG LEGEREDMÉNYESEBB CLUBJA!!!
2016 október 6. - Hódmezővásárhely

Fantasztikus hétvégén vannak túl utánpótlás korú öttusázóink.A hétvégén rendezték a korosztály számára az ORSZÁGOS BAJNOKSÁGOT, Hódmezővásárhelyen. Sportolóink a két nap folyamán, összesen 17 ÉRMET szereztek, 5 ARANY/5 EZÜST/7 BRONZ eloszlásban. Ezzel az eredménnyel a KSC ÖTTUSA lett az ORSZÁGOS BAJNOKSÁG LEGEREDMÉNYESEBB CLUBJA!!!

ÉRMEK SZÁMA AZ ORSZÁGOS BAJNOKSÁGON:
1. KŐBÁNYA SC 17 ÉREM
2. KSI 15 érem
3. Volán 15 érem
4. Miskolc 13 érem
5. Lőrinc 7 érem
6. DSI 6 érem
7. UTE 5 érem
8. Csepel 4 érem
9. Honvéd 4 érem
10. Mór 3 érem
11. Hód 3 érem
12. Alba 3 érem
13. Kaposvár 2 érem
14. Jövő Sc 2 érem
15. Uniqa 2 érem
16. Mafc 2 érem

tovább

A HÓNAP MŰHELYE DÍJ
2015 november 10. - Budapest

A KSC öttusa szakosztálya a Biathle (Kéttusa) Európa-bajnokságon elért kimagasló eredményeire való tekintettel jelölést kapott az Utánpótlássport.hu szerkesztősége, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Decathlon Magyarország által alapított „A HÓNAP műhelye” díjra.

Szavazni a www.utanpotlassport.hu oldalon, az ott olvasható információkat követve lehet.

Kérjük, hogy szavazataitokkal segítsétek őket a díj elnyerésében!

Két tusa, tíz érem
2015 november 2. - Törökország

A Kőbánya SC 13 öttusázója Pecsics Zsuzsanna és Geleta Balázs edzők vezetésével a törökországi Kusadasiban kéttusa Európa-bajnokságon vett részt. Versenyzőink 4 arany, 5 ezüst és 1 bronzérmet szereztek a kontinens legjobbjai között.

Részletek: ​http://www.utanpotlassport.hu/2015/11/02/ket-tusa-tiz-erem/​

Diapolo Elit bajnokság: a szezon koronája!
2014 október 18-19. - Kecskemét

A hagyományoknak megfelelően az Elit bajnoksággal zárul a 2014-es öttusa szezon. A korosztályok legjobbjai Kecskeméten mérik össze tudásukat. Az úszás helyszíne a Kecskeméti Fürdő lesz (Csabay Géza körút 5.), míg a kombinált számra a Benkó Zoltán Szabadidő Központ területén (Nyíri út) kerül sor. Az utánpótlás korosztály szövetségi kapitánya már nagyon várja a versenyt. Kállai Ákos abban bízik, hogy elégedett és mosolygós gyermekek versenyeznek majd Kecskeméten.

- Kimondhatjuk, hogy komoly rang és dicsőség részt venni az Elit bajnokságon?
- Egyértelműen. Már eleve a verseny neve is kötelez minket, hiszen nem véletlenül lett Elit bajnokságra keresztelve ez a megmérettetés. Fontos, hogy minden korosztály versenyzői ott lesznek Kecskeméten és természetesen minden korosztályból a legjobbak vehetnek részt.

- Hogy dől el, hogy kik indulhatnak?
- A 2014-es szezon MK versenyein gyűjtik a pontokat a versenyzők. Az Elit bajnokságon minden korosztályban az a 12 öttusázó indulhat, akik a legtöbb pontot szedték össze az év során.

- Tehát a legjobbak közül kerül ki a legjobb.
- Így van. Ettől rangos és nagyon népszerű a verseny.

- A gyermek versenyeken látni Elit bajnokságos pólókban szaladgáló fiatalokat. Számomra ez azt jelenti, hogy büszkék arra, hogy elindulhattak a versenyen.
- Nagyon jó érzés ez számunkra. Valóban érdekes, hogy a régebben kapott pólókat még mindig nagyon szívesen viselik a srácok. Büszkék arra, hogy bekerülhettek a legjobb 12 közé és minden évben nagyon várják már a versenyt.

- Méltó zárása ez a szezonnak…
- Sőt, azt szoktuk mondani, hogy ez a szezon koronája számukra. Egy verseny, ahol a legjobbak csatáznak és nagyon nagy dicsőség itt jó eredményt elérni.

- A szakember szemének mi a fontos egy-egy ilyen versenyen?
- Én a szakmát egy kicsit háttérbe szorítom ilyenkor. Az a legfontosabb számomra, hogy mosolygós, jókedvű és ügyes gyerekeket lássak. Persze, számukra nagy kihívás az Elit bajnokság, így azért az eredményekre is kíváncsi vagyok.
- Kecskemét pedig mindent megad ahhoz, hogy remek verseny legyen.

- Ideális a helyszín. Tökéletesek a létesítmények, így a gyermekek méltó körülmények között versenyezhetnek, ami különösen fontos. Abban bízom, hogy az időjárás is jó lesz. Biztos vagyok abban, hogy jó hangulatban zárjuk majd a 2014-es szezont.

tovább

Magyar Kupa V. forduló
2014. július 26. - Budapest, Csepel

Kéttusázóink ismét kitettek magukért! A hétvégi versenyen 12 alkalommal álltak a dobogón KSC-s sportolók!

Július 26-án került megrendezésre a Magyar Kupa V. fordulója, melyet a Csepel Öttusa Szakosztálya rendezett. Az úszásra a csepeli strand területén található 50 méteres verseny medencében került sor, majd a futás a Csepel SC. foci stadionjában zajlott. A versenykörülmények, a nagy meleg miatt, nem voltak ideálisak, a gyerekeknek a versenytársakon kívül a forrósággal is meg kellett küzdeniük.
Csepelen a Kőbánya SC. versenyzői 26 fővel képviselték az egyesületet. Sajnálatos módon, a verseny ütközött az úszók országos bajnokságával, így az előző versenyekhez képest kevesebben voltunk jelen az eseményen. Az alacsonyabb létszám ellenére 12 érmet szereztek (3 arany /5 ezüst /4 bronz) versenyzőink, akikre ismét büszkék lehetünk!
Az eredményhirdetés során, az Ifi „F” kategóriában, a Tompos Zoltán, Hernek Zalán, Mucsalov Marcell alkotta csapat nyakába is bronzérmet akasztottak, de ezt követően, a BHSE óvása nyomán, megváltoztatták az eredményt, s a hivatalos jegyzőkönyvben már a BHSE csapata szerepel a harmadik helyen.

Győztesek:
Ifi „H” csapat: Tompos Tamás, Köbli Vince, Miszlai Martin
Ifi „G” csapat: Nyírádi Réka, Dobronyi Dorina, Gábor Evelin
Ifi „G” csapat: Miszlai Máté, Szalai Zalán, Gábor Patrik

Ezüst érmet szereztek:
Ifi „C” egyéni: Bőhm Csaba
Ifi „F” egyéni: Tompos Zoltán
Ifi „G” egyéni: Miszlai Máté
Ifi „G” egyéni: Nyirádi Réka
Ifi „H” egyéni: Tompos Tamás

Bronzérmet nyertek:
Ifi „G” egyéni: Dobronyi Dorina
Ifi „C” egyéni: Vida Boglárka
Ifi „C” csapat: Vida Boglárka, Kanyó Petra, Tóth Petra
Ifi „G” B csapat: Turi Vivien, Török Dorina, Dobronyi Lilla

GRATULÁLUNK!

Magyar Kupa Kéttusa IV. forduló
Magyar Kupa Váltó I. forduló

2014. július 5-6. - Budapest

2014. július 5. - egyéni és csapat verseny
2014. július 6. - 2 fős váltóverseny2014. évi MK III. forduló
2014. június 15. - Székesfehérvár

Újabb sikeres szereplés: kéttusázóink 12 éremmel gazdagították érem kollekciójukat a hétvégi versenyen.

A Magyar Kupa III. fordulójának indulóit ismét Székesfehérvár látta vendégül. Öttusában a felkészülést és a versenyzést a két alapsportágnak számító szakággal, az úszással és futással kezdik meg a sportolók, majd a későbbiekben kapcsolódik be a lövészet, a vívás majd a lovaglás. Kéttusában hat életkori csoportban, nemenként külön mérik össze tudásukat a fiatalok. Ezen a versenyen, a különböző korosztályokban, összesen 333 utánpótláskorú versenyző állt rajthoz.

A KSC-sek mindkét nemben indultak Ifi „C”, Ifi „G”, Ifi „F” és Ifi „H” korosztályokban, Ifi „E”-ben csak a lányok képviselték a kőbányai színeket, s nem volt versenyzőnk az Ifi „D”-sek között. Ez azt jelenti, hogy a 12 kategóriából összesen 9-ben nyílt éremszerzésre lehetősége 33 fős csapatunknak.

Ez alkalommal sportolóink összesen 12 alkalommal állhattak a dobogóra, 4 arany, 4 ezüst és 4 bronzérmet szereztek.

Az éremtáblázaton elfoglalt 3. helyezés kiváló eredmény az indulók létszámának, illetve a KSC-ből ezennel hiányzó csapattagok tükrében.
Ismételten csak a több kategóriában induló és lényegesen nagyobb létszámmal bíró Alba Volán és KSI versenyzői előzték meg szakosztályunkat.

GRATULÁLUNK!

2014. évi MK II. forduló
2014. május 31. - Budapest

Az öttusa Magyar Kupa II. fordulója a KSI szervezésében a BVSC sporttelepén került megrendezésre. A versenyen 325 induló állt rajthoz.

A résztvevők számában a 3. helyen zártunk 38 fővel (csak a két nagy múltú klub a fehérvári Volán (59 fő) és a KSI (75 fő) előzött meg minket. Versenyzőink 2 egyéni arany (Nyírádi Réka, Miszlai Máté), 4 csapatarany (Dobronyi Dorina, Török Dorina, Nyírádi Réka; Miszlai Máté, Szalai Zalán, Gábor Patrik; Illés Katrin, Erdős Rita, Wittmann Gréta; Rácz Regő, Bőhm Csaba, Parnó Roland), 4 egyéni ezüst (Szalai Zalán, Mizsei Márk, Papolczi Emilia, Rácz Regő), 4 csapatezüst (Köbli Vince, Tompos Tamás, Miszlai Martin; Gábor Evelin, Dobronyi Lilla, Turi Vivien; Mizsei Márk, Tompos Zoltán, Kovács Zénó; Vida Boglárka, Papolczi Emilia, Kanyó Petra), és 3 egyéni bronzérmet (Tompos Zoltán, Paróczi Eszter, Török Dorina) szereztek. tovább

2014. évi MK I. forduló
2014. április 12. - Székesfehérvár

Versenyzési lehetőség biztosítása az utánpótlás korú versenyzők számára, pontszerzés az Elit Bajnokságra.

2013. év

2013. évi Kéttusa Elit Bajnokság
2013.

Szakosztályunkat Erdős Rita (2002) és Böhm Csaba (2000) képviselte. Eredményükhöz, gratulálunk!

2012. év

2012. évi Kéttusa Elit Bajnokság - Mór
2012. október 19

Szakosztályunkat Erdős Rita (2002) és Böhm Csaba (2000) képviselte. Eredményükhöz, gratulálunk!

Magyar Kupa VIII. forduló
2012. szeptember 29. - Budapest

Szakosztályunkat Erdős Rita (2002) képviselte. Eredményükhöz, gratulálunk!

Pentathlon- Biathle Világ Kupa II. forduló
2012. június 29- július 1. - München

Szakosztályunkat Rácz Regő (ifi D1 2000) képviselte. Eredményükhöz, gratulálunk!

Magyarországot két versenyző képviselte, egyike volt Rácz Regő a Kőbánya Sport Club öttusázója. Regő 7 ország (többek között Nagy Britannia, Lengyelország,Németország, Bulgária…) 15 versenyzőjét megelőzve korosztályában idei Világ Kupa csúcsot (4:21 mp) elérve, Világ Kupa győztes lett. Következő Futam Olaszországban (Pisában )lesz, ahol egy esetleges újabb győzelemmel esélye lesz az Összetett Világ Kupa elnyerésére is.

Magyar Kupa II. forduló
2012. április 28. - Székesfehérvár

2011. év

2010. év