Dr. György István a KSC elnöke



2014. január 15-től új elnöke és elnökségi tagja is van a Kőbánya Sport Clubnak. A KSC első embere mostantól dr. György István országgyűlési képviselő, főpolgármester-helyettes, a klub elnökségébe pedig Hajdu Pétert, a városüzemeltetési főpolgármester-helyettes főtanácsadóját választották.

Mint ismeretes, Őcsi Gábor, aki 1988 óta volt a Kőbánya Sport Club első számú vezetője, az elmúlt év novemberében lemondott tisztségéről. Az átmeneti időre Turi György mesteredzőt, a KSC úszószakosztályának vezetőjét bízta meg az ügyvezető elnöki teendők ellátásával. A klub január 15-re hívta össze tisztújító közgyűlését, amelyen egyetlen jelöltként, egyhangúlag választották meg három esztendőre dr. György Istvánt a klub új elnökének.

Ugyancsak 2017 márciusáig lesz az elnökség tagja Hajdu Péter, akit szintén minden küldött megszavazott a Dr. Szász Gyöngyvér lemondásával megüresedett helyre.

Beiktatása alkalmából dr. György István dolgos hétköznapokat ígért: az elkövetkező hetekben mind a tíz szakosztály vezetőjével, illetve a szakmai stábbal konzultál, hogy az adódó kisebb nehézségeket gyorsan orvosolni tudják és a nagyobbak megoldásához szükséges szerkezeti átalakításokat minél előbb megkezdhessék. A testnevelő tanári végzettséggel is rendelkező új elnök hangsúlyozta, hogy rendkívül nagyra értékeli a jelentős nemzetközi eredményeket felmutató szakosztályok munkáját, de az utánpótlás nevelés és a tömegsport támogatását is javítani szeretné.

Megítélése szerint ehhez a kormány sportkoncepciója jó hátteret ad, rajtuk múlik, hogy ebből mennyit sikerül a KSC javára fordítani.

A témához kapcsolódó képek: