Budapesti ifjúsági csapatbajnokság. - 2012. október 27.



A budapesti ifjúsági csapatbajnokság a második versenynappal folytatódott. A némi késéssel megjelenő cikk mit sem változtat a tényen, hogy a legaktívabb csapat a bajnokságban a Kőbánya SC gárdája.



Hivatalos budapesti ifjúsági bajnokság:



Kőbánya SC I – Barcza Gedeon SC II. 3-1
Az első helyen a Sárkány DSE áll 100 % - os teljesítménnyel, majd szorosan - mindössze 1 pontot leadva - mi következünk, az első csapatunkkal. Az első két fordulót a Farkas Richárd, Kiss Péter, Polyik Péter, Karácsonyi Gellért összeállítású csapatunk hozta. Itt Gellért adott le egy pontot, a többiek minden mérkőzésüket megnyerték. Gellért a korábban nálunk nevelkedő Görög Álmostól vesztett, pedig megnyitásban kecsegtető lehetőség előtt állt. A többiek gond nélkül hozták magukat.

Barcza Gedeon SC I. – Kőbánya SC 2.5 – 1.5
A kettes csapatunk a középmezőnyben található. Itt a Molnár-Sáska Zoltán, Juhász Kristóf, Bakos Viktor, Majoros Rózsa nevével fémjelzett csapatunk küzd, váltakozó sikerrel. Zozo eredményét emelném ki, aki szépen tartja az első táblát.


Amatőr bajnokság:



Kőbánya SC III. – Barcza Gedeon SC III. 1-3
A Somogyi Kristóf győzelmével kezdődő találkozón nem mi voltunk az esélyesek. Ez be is bizonyosodott, miután sorra elrontva esélyes állásainkat Kovács Gábor, Somogyi Ákos (tiszt előnyös végjátékból), és Kurucz Blanka is vesztett. A vége így 1-3, ez alakulhatott volna sokkal jobban is.

Kőbánya SC IV. – Csepel I. 1.2 – 2.5
A korábban nagy múltú Csepeli csapat kifogott rajtunk. Az eredmény az értékszámokat figyelembe véve reális. Karácsonyi Kata és Révész Hunor vesztett, utóbbinak voltak esélyei a nyitást követően. Kata sajnos már az elején elhagyott egy tisztet, és ez visszafordíthatatlan volt. Chen magabiztosan győzött, míg az első táblán Somogyi Theódóra egy ellenkező színű futós állásból döntetlenre futott.

Budapesti rapid amatőr csapatbajnokság:
A Kőbánya SC V. csapata, három fordulót követően a Csepeli Sakkozók mögött a második helyen áll, 2 csapatgyőzelemmel és egy döntetlennel. A mezőny szétvált, miután az első két helyen álló csapat elhúzott a többiektől. Itt várhatóan a két gárda között dől majd el az első hely sorsa. Az első három fordulóban a csapattagok a következőek voltak: Bangha Ottó, Bíró Benedek, Viola Gellért és Tóth Péter.

Ugyanitt a hatodik csapatunk a negyedik helyen várja a folytatást, a megszerzett 7.5 pontjával. Ők két győzelem mellett, egy alkalommal vesztettek. A négytáblás küzdelemben nagy csaták zajlottak. A csapatban Kis-Fodor József, Miszlai Máté és Martin, Révész Regő, Mondovics Dana és Pintér Boldizsár kapott helyet. Sajnos sokan itt nem mérik még fel a gondolkodás lehetőségét, gyors lépésekkel sok hibát követnek el. Aki le tud lassulni az fog jó eredményeket hozni.

Gratulálunk játékosainknak.

Krizsány László